ΚΨΥ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΨΥ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 

 

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας (ΚΨΥ) Αγίων Αναργύρων – Ν. Φιλαδέλφειας είναι μια αποκεντρωμένη Μονάδα Ψυχικής Υγείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής-Δαφνί, η οποία στεγάζεται στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην οδό Θεσσαλονίκης 125.

                                                                                                                                                           

 ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

 

Στόχος της λειτουργίας του είναι η πρόληψη και η θεραπεία των προβλημάτων ψυχικής υγείας μέσα από μια ολιστική προσέγγιση και παρέμβαση κοντά στον τόπο διαμονής του ατόμου (ολοκληρωμένη κοινοτική φροντίδα), ως μέρος ενός κοινοτικού δικτύου υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Δέχεται αιτήματα και εξυπηρετεί ανάγκες (στο πλαίσιο της Τομεοποίησης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας) αποκλειστικά μόνιμων ενηλίκων κατοίκων που διαμένουν στον 4ο Τομέα Ψυχικής Υγείας Αττικής, δηλαδή τους Δήμους Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, Ν. Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Ιλίου και Φυλής (συνολικός πληθυσμός Δήμων του Τομέα: 321.109 κάτοικοι). Βρίσκεται σε λειτουργική διασύνδεση με το 9ο Ψυχιατρικό Τμήμα Εισαγωγών του ΨΝΑ.

Η παρακολούθηση των ληπτών των υπηρεσιών γίνεται με επισκέψεις στον χώρο του Κέντρου και επισκέψεις κατ’ οίκον όταν κρίνεται αναγκαίο από τη θεραπευτική ομάδα.

Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00πμ έως 8.00μμ.

Η πολυκλαδική θεραπευτική ομάδα στελεχώνεται από ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Χρήσιμες πληροφορίες

  • Η διαδικασία υποδοχής νέων αιτημάτων γίνεται τηλεφωνικά ή δια ζώσης, σε καθημερινή βάση από 8:30πμ έως 7:30μμ.
  • Για την αποδοχή του αιτήματος απαιτείται αποδεικτικό μόνιμης διαμονής σε Δήμο του 4ου ΤΟΨΥ.
  • Σε περιπτώσεις παραπομπής από άλλο θεραπευτικό πλαίσιο (δημόσιο ή ιδιωτικό) κρίνεται χρήσιμη η προσκόμιση σύντομου παραπεμπτικού/ενημερωτικού σημειώματος.
  • Δεν εξυπηρετούνται αιτήματα που αφορούν κατά βάση εξάρτηση από εξαρτησιογόνες ουσίες και αλκοόλ, που παραπέμπονται σε ειδικές Υπηρεσίες Απεξάρτησης, ενώ περιπτώσεις που απαιτούν εξειδικευμένες παρεμβάσεις μπορεί να παραπεμφθούν (ειδική ψυχοθεραπεία).
  • Προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των αιτημάτων δίνεται με βάση τον χαρακτήρα του αιτήματος (βαρύτητα, πολυπλοκότητα και πολύπλευρες ψυχοκοινωνικές ανάγκες).

 

Κέντρο Ημέρας

Στον χώρο του ΚΨΥ λειτουργεί Κέντρο Ημέρας - Κοινωνική Λέσχη κατά τις πρωινές ώρες, όπου πραγματοποιούνται ψυχοθεραπευτικές, κοινωνικοποιητικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες με ψυχικές διαταραχές που παρακολουθούνται από το ΚΨΥ.

Επικοινωνία (Τμήμα Ενηλίκων)        

Τηλ:     210.2621260, 2102612890, 210.2612930 (fax)

Email:  cmhcaa@psyhat.gr

 

ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Στόχος της Υπηρεσίας Παιδιών και Εφήβων του Κ.Ψ.Υ. είναι η διάγνωση και θεραπεία παιδοψυχιατρικών διαταραχών και δυσλειτουργιών που αντιμετωπίζει το παιδί, ο έφηβος και η οικογένειά του (όπως αναπτυξιακές & ψυχολογικές διαταραχές, ενδεικτικά: ψυχολογικά, συναισθηματικά, οικογενειακά, μαθησιακά, λόγου και κίνησης, εφηβείας και ψυχοκοινωνικά). Συνεργάζεται με φορείς που πλαισιώνουν την οικογένεια (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, σχολεία, άλλες ιατροπαιδαγωγικές υπηρεσίες, κοινωνικές υπηρεσίες, νοσοκομεία).

Η διεπιστημονική ομάδα στελεχώνεται από ψυχίατρο παιδιών και εφήβων, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπεύτρια, λογοθεραπεύτρια και διοικητικό προσωπικό.

Λειτουργεί καθημερινά για το κοινό από 8:00π.μ. έως 3:00μ.μ.

Η διαδικασία υποδοχής νέων αιτημάτων γίνεται τηλεφωνικά κάθε Τρίτη και Παρασκευή από 10:00π.μ. έως 12:00μ.μ. ή δια ζώσης καθημερινά 8:30π.μ. έως 2:30μ.μ, ενώ για την αποδοχή νέου αιτήματος απαιτείται σχετικό αποδεικτικό κατοικίας προς απόδειξη διαμονής εντός του τομέα ευθύνης, ο οποίος περιλαμβάνει τους Δήμους Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Φυλής και Ιλίου.

 

Επικοινωνία (Παιδοψυχιατρικό Τμήμα)

Τηλ:     210.2692975, 210.2612930 (fax)

Email:  ppsaa2016@gmail.com  (αποκλειστικά κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας)

 

Άλλες χρήσιμες πληροφορίες

Οι πολίτες του 4ου ΤΟΨΥ (Δήμοι Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, Ν. Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Ιλίου και Φυλής) μπορούν επίσης να απευθύνονται σε Υπηρεσίες Εξωνοσοκομειακής περίθαλψης ενταγμένες στον 4ο ΤΟ.Ψ.Υ.

  • Εξωτερικά Ιατρεία του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας-Πατησίων (Αγία Όλγα)
  • Εξωτερικά Ιατρεία του 9ου Τμήματος Εισαγωγών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δαφνί»
  • Κέντρο Ημέρας Ζεφυρίου-Μενιδίου για τους Έλληνες αθίγγανους, του Φορέα Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚΛΙΜΑΚΑ»
  • Ψυχιατρικές Υπηρεσίες Π.Φ.Υ.

Εκπαίδευση

Ετήσιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Ολοκληρωμένη Κοινοτική Ψυχιατρική Φροντίδα