Αποχαιρετισμός πρώην Διοικήτριας Ψ.Ν.Α.

Alt
09 Απρ 2019 12:00 AM
Κατηγορία: Νέα - Ημερίδες

Αγαπητοί εργαζόμενοι,

Ξεκίνησα να δουλεύω στο ΨΝΑ ως διοικήτρια από τον Ιούλιο 2016. Από τότε πέρασαν σχεδόν  τρία χρόνια και ήρθε η ώρα να σας αποχαιρετήσω. Με την επιστολή αυτή θέλω να εκφράσω δημόσια την εκτίμησή μου για τη δουλειά που κάνετε παρά τις αντιξοότητες που καθημερινά αντιμετωπίζετε.

Από την εμπειρία μου εδώ σχημάτισα την πεποίθηση ότι το στελεχιακό δυναμικό του νοσοκομείου, οι γιατροί και οι νοσηλευτές αλλά και οι άλλες ειδικότητες ψυχολόγοι, εργοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, το παραϊατρικό προσωπικό, οι φυσιοθεραπευτές, οι τραυματιοφορείς,  οι ειδικοί θεραπευτές, οι εργαζόμενοι της τεχνικής υπηρεσίας, οι φύλακες, οι εργάτες, οι τραπεζοκόμοι, οι διοικητικοί, όλοι προσφέρουν καθημερινά ο καθένας από την πλευρά του,  τον καλύτερο εαυτό τους για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους ψυχικά πάσχοντες και τους εξαρτημένους.

Θέλω να πιστεύω ότι από τότε που ήρθα μέχρι σήμερα αρκετά άλλαξαν στις σχέσεις μεταξύ της Διοίκησης και των εργαζομένων όλων των κατηγοριών. Έγινε προσπάθεια για την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους ασθενείς και τη βελτίωση της δημόσιας εικόνας του ΨΝΑ. Η προσπάθεια είχε αποτέλεσμα την εργασιακή ειρήνη και τον περιορισμό κακόβουλων δημοσιευμάτων για το ΨΝΑ.

Το νοσοκομείο στελεχώθηκε με νέο προσωπικό γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό. Ολοκληρώθηκαν όλες οι προσλήψεις γιατρών με κρίσεις που έγιναν από Συμβούλιο Κρίσης του ΨΝΑ, επίσης έγιναν 12 νέες προσλήψεις για τη στελέχωση του 18 Άνω και από το έτος 2018 καταφράφηκαν λιγότερες αποχωρήσεις και περισσότερες προσλήψεις.

Επίσης από το Υπουργείο Υγείας εγκρίθηκαν νέα προγράμματα ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 4.6 εκατομμυρίων ευρώ, που θα δώσουν νέα ώθηση στη λειτουργία του νοσοκομείου με δύο (2) νέες μονάδες φιλοξενίας ψυχικά αρρώστων, μια νέα μονάδα για την σωματική απεξάρτηση τοξικομανών και την ανάπτυξη προγραμμάτων κοινωνικής επανένταξης εξαρτημένων και την υλοποίηση σε δήμους της Αττικής προγράμματος παρέμβασης κατ’ οίκον για ψυχικά πάσχοντες. Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα ενισχύσει το νοσοκομείο με 75 περίπου νέους εργαζόμενους όλων των κατηγοριών.

Στα χρόνια αυτά πολλά άλλαξαν και κυρίως έπαψε το κλίμα εργασιακής ανασφάλειας που ένιωθε το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων. Το γεγονός αυτό έχει άμεση θετική επίπτωση στην αντιμετώπιση των ψυχικά ασθενών, που νοσηλεύονται εδώ.

Φυσικά υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν και είμαι σίγουρη ότι με τη συνεργασία Διοίκησης και εργαζομένων θα γίνουν.

Θέλω να σας πω ότι νιώθω υπερήφανη που υπηρέτησα σχεδόν για τρία χρόνια εδώ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής γιατί αποτελεί υποδειγματικό φορέα, ως προς την τήρηση της νομιμότητας και της προάσπισης των δικαιωμάτων ιδιαίτερα ευαίσθητων και ευάλωτων ασθενών, παρά τα όσα στερεοτυπικά του αποδίδονται.

Τέλος θέλω να σας ευχαριστήσω  όλους θερμά τον καθένα ξεχωριστά για την καθημερινή  συνεργασία και την ανταπόκριση στα καθημερινά αλλά και τα δύσκολα που περάσαμε μαζί.


Σπυριδούλα Καλαντζή